Smash burger Le Gulekalender

Smash Burger - Le Gulekalender

Le Gulekalender med Hannah Grant Etape 1

Velkommen til første dag i Le Gulekalender, som vi sparker i gang med en ret som alle cykelryttere elsker, nemlig BURGER! Normalt hører burgeren til dagen før første hviledag, meeeen jeg tænkte at eftersom du ikke cykler Tour de France, så er der noget nemt og lækkert at gå i gang med.

Du kan finde mere end 120 lækre Tour opskrifter i The New Grand Tour Cookbook 2, hvor du også kan læse interviews med cykelstjernerne Mads P, Magnus Cort, Cecilie Uttrup, Kasper Asgren, Michael Mørkøv, Julie Leth og mange flere. Køb bogen her,

 Smash burger - Le Gulekalender

Smash Burger Opskriften kommer her:

 

Let

4 burgere

30 minutter (eller mindre - hvis du er hurtig som en cykelrytter)

 

200 g champignon

2 løg

1 spsk. balsamico

400 g hakket oksekød

4 skiver cheddarost

4 æg

1 stjerneanis

3 spsk. olivenolie

8 salatblade

4 burgerboller

Salt og peber

 

  1. Skær champignon i tynde skiver.
  2. Pil løg og snit dem fint.
  3. Varm en tykbundet stegepande op med 2 spsk. olivenolie og karamelliser løg og champignon med stjerneanis ved mellemhøj varme og krydr med salt. Sørg for at røre rundt og få skrabet alt det løg, der begynder at sætte sig i bunden af panden af, så det ikke sætter sig fast på panden. Løg og champignon skal være bløde, snaskede og karamelliseret. Smag til med balsamico. Tag blandingen af panden, fjern stjerneanis og hold den lun i en skål og vask den ren.
  4. Steg fire spejlæg og hold dem lune under folie, imens du steger bøffer.
  5. Form oksekødet i fire lige store kugler og varm panden op igen med olivenolie.
  6. Læg to kugler oksekød på en varm pande med olie og lad dem stege i 30 sekunder, imens du smører olie på en paletkniv.
  7. Lav et ”SMASH”, altså tryk kuglerne flade på panden. Krydr med salt og peber og steg bøfferne 1 minut på den ene side.
  8. Vend bøffen og læg ost på. Læg et låg på panden og steg den 1-2 minutter, så den er stegt medium, og osten er smeltet. Stegetiden afhænger af, hvor flad din bøf er, og hvordan du ønsker tilberedningen. Hold bøffen lun på en tallerken under folie, imens du steger de to næste bøffer.
  9. Lun imens burgerbollerne i ovnen. Læg burgerbollernes stegeflade på panden, når du har taget bøfferne af for give en hurtig karamellisering og for at suge smag fra panden.
  10. Saml burgerne: Bolle, salat, agurk, tomat, bøf, løg og champignon og smør så æggeblommen på top bollen og læg resten af spejlægget på bøffen og færdiggør værket.

 

 

 

HUSK AT DELTAGE I LE GULEKALENDER KONKURRENCEN HVER DAG, HVOR DU KAN VINDE EN MIDDAG HOS MIG, EN DAMP- OG PYROLYSEOVN OG MANGE FLERE VILDE PRÆMIER.

 

Følg med på Facebook og instagram

 

 Le Gulekalender konkurrence

Zurück zum Blog

Hinterlasse einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.