Protein Pandekager på hytteost

Protein Pandekager på hytteost

Protein Pandekager på hytteost

I lørdags var jeg i Go Morgen Danmark og svingede min seneste yndlingsretter med hytteost sammen og pandekager på hytteost var en af dem.

Proteinpandekager

Hytteost er en af mine nye yndlings ingredienser, da man kan bruge det til mere eller mindre alt! Yes, du læste det her, MAN KAN BRUGE DET TIL ALT!

Her er mine tre grunde til at hytteost er det fedeste (med et lavt fedtindhold)

  1. Hytteost har et højt protein indhold.

  2. Hytteost smager mildt, cremet og lækkert

  3. Hytteost er billigt og et godt alternativ til kød

Hvis du har læst med i sidste blogindlæg, så ved du at jeg er begyndt at træne Crossfit igen og da Crossfit er funktionel træning, skal der protein til for at bygge muskelmasse op. 

Hvorfor skal vi ha' protein og hvorfor skal vi styrketræne?

Ok, men så tænker du nok: "Hvorfor er det så sindssygt vigtigt med det der protein hele tiden - jeg skal jo ikke være bodybuilder!" Og nej det behøver du heller ikke være for at skulle ha' nok protein - vi har faktisk alle sammen brug for tilstrækkeligt med protein for at kunne bibeholde vores muskelmasse

Et studie viser at kvinders muskelmasse reduceres kraftigt efter 40 års alderen og kan ende med at være halveret inden 80 års alderen, hvis vi ikke fokuserer på at få nok protein og styrketræner for at vedligeholde muskelmassen. Men en ting er at vedligeholde, en anden ting er at øge muskelmassen igennem fokuseret styrketræning (Og nej du bliver ikke bodybuilder hvis du løfter vægte, det skal der meget mere til)

For kvinder især, er styrketræning og funktionel træning ekseptionelt gavnligt for flere ting:

  1. Øget muskelmasse, og dermed højere forbrænding
  2. Stærkere knogler
  3. Fedtforbrænding, specielt på maven

Mere protein og øget muskelmasse

Det giver lidt sig selv at hvis man styrketræner i kombination med tilstrækkeligt protein indtag, så øger man muskelmassen. Jo større muskelmasse, desto højere forbrænding. Hvis du ikke får nok protein ind når du styrketræner, så har musklerne ikke noget at genopbygge ødelagt muskelvæv med, og så bliver du aldrig stærkere.

Personligt har jeg meget fokus på dette, da jeg alvorligt trænger til at smide nogle kilo efter mine hofteoperationer OG fordi jeg gerne vil leve et langt og sundt liv mange årtier ude i fremtiden (hvilket jeg tænker at du også vil).

Knogler der holder hele livet.

Stærke knogler er vigtigt gennem hele livet og studier viser at styrketræning stimulerer opbygning af knoglerne og øger mineraltætheden. Hvilket ikke gør sig gældende for konditions træning såsom cykling og løb.

Fedt på maven.
Når vi bliver ældre, begynder fedtet at sætte sig på maven, men heldigvis kan styrketræning kan hjælpe med at forhindre det.

En undersøgelse fra Harvard School of Public Health viser, at når vi kombinerer styrketræning med motion som løb eller cykling, får vi de bedste resultater for at holde vores vægt nede og talje i form. Selv bare tyve minutter om dagen med styrketræning kan hjælpe med at forhindre, at mavefedtet stiger med alderen. Det er vigtigt, for når vi bliver ældre, mister vi muskler, og det kan føre til, at maven bliver endnu større - en ond cirkel.
Derfor er vægttræning såsom crossfit og funktionel træning essentiel for at holde maven flad og kroppen sund specielt når du bliver ældre. 

Hvis du vil lære mere om makronæringsstoffer, så kan du læse meget mere i min bog, The Grand Tour Cookbook 2.

Så, ja derfor vil jeg smutte op og træne, så jeg kan få bugt med dellerne og styrke mine knogler - YEAH!

Og Smid lige et like og en kommentar på opslaget med pandekagerne, så bliver jeg glad :)

 

 

Protein Pandekager på hytteost 

4 pers

Let

20 min

 

Ingredienser

400 g hytteost

4 æg

1 tsk vanilje

2 spsk ahornsirup

1 spsk. bagepulver

125 g mel

2 spsk. Olie til stegning

 

Sådan gør du:

  1. Blend det hele
  2. Steg pandekagerne på en non stickpande med lidt olie ved mellem varme.
  3. Server med frisk frugt og ønsket topping

Husk at følge med på Instagram - og smid et like og en kommentar, så bliver jeg glad 🫶 og tag mig hvis du laver pandekagerne.

KH Hannah

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.