New years Salmon 2022

Nytårslaks 2022

Nytårslaks med grønkål, granatæble, appelsin og straciatella

Dette er et betalt partnerskab med SALMA og Vendsyssel Seafood.


Nytårstraditionen for mange lyder på at spise en forret med laks, det er nemt og kan være helt fantastisk lækkert hvis man får fingrene i en god kvalitets laks og ja så er laksen faktisk også voksne danskeres foretrukne spisefisk (efter fiskefileten... som jo teknisk set ikke er en fisk i den forstand) 

Ja vi elsker faktisk laksen så højt her i landet at 10% af befolkningen vælger at spise laks hver lørdag og som en analyse fra COOP viser, spiser 7% af befolkningen faktisk laks hver dag. Så ja, hvis du er en af de 7% eller 10% så bliver du ikke skuffet med denne her lækre ret.

Her er mit bud på den dejligste nytårsforret med laks - som er nem at gå til og elsket af alle.

Nytårslaks med grønkål, granatæble, appelsin og straciatella

4 serveringer

Sværhedsgrad: let

Tid: 20 min

 

160 g røget laks fra SALMA

250 g grønkål

1 granatæble (50 g. kerner)

2 appelsiner

100 ml soya

50 ml ahornsirup

1 tsk ristet sesamolie
1 spsk. revet frisk ingefær

1 mozzarella

50 ml piskefløde

Salt og peber

 

 1. Pluk grønkålen i mundrette bidder, skyl den grundigt og slyng den fri for vand.
 2. Riv skallen af en appelsin fint i en skål og sæt den til side til dressingen.
  Skær top og bund af appelsinen og skær skallen af med en skarp kniv.
 3. Frigør appelsinfileterne ved at skære på hver sin side af appelsinfileten tæt på den hvide membran.
 4. Læg et snit i toppen rundt om stilken af granatæblet, du skal ikke skære igennem kernerne kun det hvide – præcis ligesom når man skærer toppen af et græskar. Pil skallen af så du kan se kernerne. Læg et snit ned af ydersiden på granatæblet hvor den hvide membran løber. Derefter kan du let pille skallen af og dele granatæblet som appelsinbåde, derfra kan du let pille kernerne ud.
 5. Pisk soya, ahornsirup, ristet sesam olie, fint revet ingefær og fintrevet appelsinskal sammen. Hæld det over kålen og masser det godt sammen med hænderne for at blødgøre kålen.
 6. Stracciatella: I en separat skål riv mozzarellaen i tynde strimler, krydr med salt, hæld fløde på og brug to gafler til at blande og rive det godt fra hinanden.
 7. Læg laksen på et rent bræt og skær den i tynde skiver.
 8. Anret kålen som en lille rede i smukke skåle eller dybe tallerkner, læg en spiseskefuld straciatella i midten af kålreden og læg først 4-5 tynde lakseskiver rundt om, derefter flettes appelsinfileterne ind i mellem. Slut af med at drysse granatæble kerner ud over hele anretningen.

 

Alle elementerne kan nemt forberedes i god tid og gerne dagen før, bare vent med at massere kålen og anrette selve retten, så du har god tid og masser af overskud på den store fest.

_______________________________________________________________

 

Hvis du vil vide mere om SALMA og deres laks og hvad der adskiller dem fra andre slags laks, så kan du læse mere her.

Jeg er meget selektiv når det kommer til røget laks og i min optik er der faktisk ikke noget der kan ødelægge en middag mere end et dårligt stykke laks der lugter langt væk af gammel havn og dårlig julefrokost, og netop derfor har jeg efter at ha' smagt og læst op på SALMA valgt at lave nogle opskrifter for dem, da jeg ærligt talt var helt på røven over hvor godt deres laks smagte. 

3 hurtige grunde til at vælge SALMA:

 1. Dufter og smager helt ubegribeligt friskt 
 2. Ingen brug af antibiotika
 3. Er pakket senest 4 timer efter fangst for at sikre optimal friskhed

Alt laks fra SALMA er sushi kvalitet og garanteret bakterie og parasit-fri, alle pakker af laks fra salma er nummereret og under streng fødevarekontrol og kan derfor spores igennem hele processen, således at man altid ved at fisken er godkendt og helt i orden. 

Jeg kommer til at skrive et længere indlæg omkring SALMA og deres metoder, men da du gerne skulle nå at få opskriften inden nytår, så kan du læse mere om dem her, ud fra Rasmus Palsgårds betragtning. 
Eller gå direkte til SALMA og læs mere der.

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.